Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ogarnąć rozdzielczości gier ? WIN 8

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, wczoraj zakupiłem sobie elegancki sprzęt z Windows 8. I problem jest tego typu że w grach typu : cs, mw2 itd. mam czarne paski po boku, w ustawieniach zawsze ustawiam największą rozdzielczość a paski po lewej i prawej dalej zostają, da rade to jakoś ogarnąć ? BO to dość przeszkadza w grze.

Jak ktoś wie to prosiłbym o pomoc, pozdrawiam.

bez gif

Opublikowano

To raczej coś nie tak z rozdzielczością..... Mi się wydaj, że system nie ma tutaj nic do rzeczy.

Proponuję zmienić rozdzielczość monitora na mniejszą np. i w grze zrobić to samo. Po prostu gra nie skaluje się od takiej rozdzielczości. Pewnie monitor Full HD.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

To raczej coś nie tak z rozdzielczością..... Mi się wydaj, że system nie ma tutaj nic do rzeczy.

Proponuję zmienić rozdzielczość monitora na mniejszą np. i w grze zrobić to samo. Po prostu gra nie skaluje się od takiej rozdzielczości. Pewnie monitor Full HD.

A jakaś szczegółowa instrukcja ? :D. Wybacz ale nie ogarniam tego , oczywiście łap +

bez gif

Opublikowano

instrukcja do zmiany rozdzielczości monitora ?? tego nie potrafisz ?

w grze masz w ustawieniach , monitor w systemie to chyba wiesz

co masz za monitor , rozdzielczość !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To na laptopie nie można zmienić rozdzielczości. ??

W tych ustawieniach zmniejsz rozdziałkę ale tylko trochę o jeden stopień mniej. A w grze walnij na większą. Tak samo miałem na Windows 8 z COD'em wystarczyło zwiększyć rozdzielczość w grze.

Albo wgl nie ruszaj monitora tylko w grze zwiększ rozdziałkę.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

To na laptopie nie można zmienić rozdzielczości. ??

W tych ustawieniach zmniejsz rozdziałkę ale tylko trochę o jeden stopień mniej. A w grze walnij na większą. Tak samo miałem na Windows 8 z COD'em wystarczyło zwiększyć rozdzielczość w grze.

Albo wgl nie ruszaj monitora tylko w grze zwiększ rozdziałkę.

Zmniejszyłem o jeden stopień, w Cs;sie dałem największą z możliwych, paski jak były tak są.

bez gif

Opublikowano

nadal nie wiadomo co za rozdzielczość ma w laptopie :/

przy laptopie nawet w Full HD nie powinno być żadnych problemów z doborem rozdzielczości chyba że użytkownik źle ustawił rozdzielczości w grze albo systemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przy laptopie nawet w Full HD nie powinno być żadnych problemów z doborem rozdzielczości chyba że użytkownik źle ustawił rozdzielczości w grze albo systemie

1680 × 1050

W cs'sie ustawiałem wszystkie z możliwych i mimo tego dalej są czarne paski. Tak samo ustawiałem na lapku możliwe i nic.

bez gif

Opublikowano

Dobule post ale trudno, wie ktoś może co zrobić? Są jakieś ustawienia : http://scr.hu/1tkb/9sqbp
Lecz za dużo tam zrobić nie można, zmniejszałem te rozdzielczości w grach jak i w tych ustawieniach ale dalej praktycznie w każdej grze po boku zostają czarne paski. Nigdzie nie mogłem znaleźć tego :

Proporcje ekranu w grze próbuj na 16:9, 16:10 i 4:3

Szperałem na goglach, nawet w instrukcji ale nic tam sensownego na ten temat nie ma.

Dodam że przed uruchomieniem gry nic się nie bawiłem w ustawieniach, ledwo ściągnąłem i gdy wszedłem do gry z automatu już tak było.

Jakieś propozycje co mogę zrobić ??

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...